Stiu ca sunt o sumedenie de retete de humus, eu am sa va prezint una care am inteles ca este din Israel.
Ingrediente:
- 200 grame de naut (doar la Selgros am gasit )
- 1 ceapa
- 2 catelusi de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 3-4 linguri de ulei
- zeama de lamaie
- sare, piper, vegeta, coriandru, oregano
Mod de preparare:
Se pune nautul la inmuiat in apa rece, vreo 12 ore.
Se fierbe nautul cu putina sare, dupa care se strecoara, important, sa pastrati apa in care fierbe deoarece aceasta se va adauga in compozitia finala.
Se taie ceapa, usturoiul, patrunjelul, si condimente( sare piper, zeama de lamaie, oregano, coriandru) si uleiul, ideea e ca acestea se pun si dupa gust si preferinte.
Se toaca toata compozitia fie in masina de tocat, blender, sau ce aveti pe acasa, si in functie de consistenta pe care o doriti puteti adauga zeama in care s-a fiert nautul, mai mult sau mai putin ulei.
Merge foarte bine cu rosii sau cu castraveti, unsa pe painica. Mie imi pare rau ca am facut doar atata, ca s-a mancat destul de repede, asa ca va recomand o portie in catitatile duble pe care le-am recomandat!
Ca si sugestie de prezentare, funny - in ton cu blogul- va prezentam imaginea de mai jos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu