duminică, 5 decembrie 2010

Kataif turcesc - desert de post!

Un desert delicios, eu am fost reticenta la inceput dar dupa ce am gustat nu m-am mai putut opri. Eu am sa fac anumite specificatii doar daca vreti ca acest desert sa fie de post.

Ingrediente :

-250 g de taietei ( fara ou)
-250 g de frisca ( 100% vegetala)
-1 lamaie
-2 portocale
-150 g zahar
-zahar vanilat sau bat de vanilie
-toping ( cacao, capsuni) sau gem ( sa fie lichid)

Mod de preparare :
- se pun taieteii intr-o tava si se baga in cuptor cam 20 minute  pana isi schimba putin culoarea, si se fac rosiatici-maronii



Se prepara un sirop cu apa, zahar vanilat, 150g zahar, lamaie si portocale taiate bucati si stoarse. 


Taieteii se fierb putin( nu de tot, dar sa se inmoaie) si apoi se pun in sirop si se lasa sa se umfle.


Dupa ce s-au patruns cu sirop, se aseaza pe farfurie, se adauga frisca deasupra si putin toping sau gem. Sunt sigura ca se poate aranja mai stilizat decat in poza noastra, ne era foame si ne am grabit!



Merita sa incercati!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu