luni, 25 octombrie 2010

Pulpe de pui pe pat de cartofi

Avem aici o reteta super simpla de facut, necesita putin timp si este delicios de-a dreptul. Portie aproximativ pentru 4 persoane.
Ingrediente:
- 1 sau 1,5 kg de cartofi
- 6-10 pulpe de pui
- condimente : sare, boia, piper, oregano, usturoi, vegeta ( dupa preferinte )


Se curata carnea, o condimentam cu sare/vegeta, boia, piper si oregano, punem putin ulei (preferabil de masline) si o lasam putin sa se patrunda.
N.B.noi am folosit pulpe de pui, in reteta din poza. Pulpele trebuie putin crestate ca sa se prajeasca integral. Puteti pune aripioare sau piept de pui, metodologia e aceeasi.

 Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ca si pt cartofi natur, ii condimentam cu sare/vegeta, boia, piper, usturoi (praf-condiment) si ii asezam in tava pe foaie de copt. Ii stropim cu putin ulei.

 



Asezam carnea deasupra si o bagam in ler, aproximativ 45 min la foc potrivit. Acum in functie de aparatura din bucatarie( gaz/curent, posibilitatea de reglare a temperaturii), recomandam verificarea/ gustarea dupa jumatate de ora, deoarece pot sa necesite mai putin sau pana la o ora de coacere.


Produsul final arata cam asa : 

 
Cartofii sunt crocanti si copti , iar carnea… miamm... merita sa incercati!

Un comentariu: