marți, 14 septembrie 2010

Peste cu legume

Hello evribadi :)
Nu postam asa des cum am fi vrut, intampinam probleme tehnice si de sanatate, dar ne revenim in curand. Incepem cu retetele din arhiva pe care le-am pozat din plin.

Meniul serii: peste cu legume.
grad de dificultate- zero barat !

Ingrediente:
-1 punga de file de peste ( cod, pangasius, merlucius)
-2 morcovi
-1 ceapa uscata ( sau 2-3 bucati de ceapa verde cu frunze)
-3-4 rosii
-2 ardei ( rosu si verde)
-boabe de prumb-1 conserva mica
-1 lamaie
-1 lingura ulei de masline
-frunze de patrunjel si telina
-condimente: sare, piper, boia, vegeta, oregano, etc

Detalii tehnice:
- unul sau mai multi prieteni, un sul cu folie de aluminiu si o sursa de foc- aragazul de acasa sau un foc cu jar la munte ;)

P.S. meniul de mai sus e pentru 2 persoane, aproximativ. Depinde cat de mancacioase sunt persoanele, flamande, etc. o punga de peste are cam 4-5 bucati de file. Asa ca in functie de numarul persoanelor dublati/ triplati cantitatile.

Mod de preparare:
-se condimenteaza pestele cu sare, piper si boia ( + altele dupa gust:oregano, busuioc) si se unge cu putin ulei, se lasa la marinat la rece vreo 2 ore.
-se taie legumele ( rondele, pestisori dupa caz)
- se stoarce lamaia si se adauga putin ulei de masline in sirop
-se ia o bucata de folie de aluminiu, se unge cu lamaie cu ulei

-se aseaza un file de peste

- se adauga legumele


-dupa ce se pune un pat de legume se  mai pune un file de peste si legume deasupra

-se adauga si patrunjelul

-se impacheteaza ermetic-pe cat posibil, sa nu curga zeama din pachet

- se pun in lerul incalzit in prealabil, sau in jar

-se lasa cam jumatate de ora, o ora pana se fierb si legumele si se patrunde pestele

E delicios, se consuma instant.

Merita sa incercati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu