joi, 9 mai 2013

Quesadilla

Mda, din categoria mancare cu resturi din frigider, sau ceva bun si repede de facut pentru o populatie mai numeroasa va recomand quesadilla. Reteta originala e de prin Spania iar eu va prezint ce am facut de ziua mea usor aspectuos si delicios.

Ingrediente
- tortillas sau lipii ( de cumparat sau le faceti acasa/promit ca am sa fac in curand si am sa postez)
- piept de pui ( echivalent a 2-3 gratarele)
- o ceapa rosie ( eu am folosit alba... )
- un ardei
- cascaval 200-300 gr
- condimente: piper sare si boia

 Carnea se condimenteaza se lasa putin sa se patrunda si o prajim pe tigaie fara ulei. Cand este gata o taiem fasii de aprox 1 cm. 

 Se incalzesc lipiile putin pe tigaie si apoi se adauga carne, ceapa ,ardei si cascaval. una dedesupt si una deasupra.

 Apoi se pun pe foc in tigaie pana se rumeneste  putin lipia si se topeste casul pentru a se lipi.


Se taie in patru ( recomandare) si se decoreaza cu putina smantana de gatit si este gata!


E delicioasa si va puteti folosi de resturi de prin frigider pentru a face o gustare deosebita.

Merita sa incercati!

joi, 25 aprilie 2013

Scoici cu sos de rosii "in paste"

A trecut un an fara o zi de cand nu am mai postat. Toti cititorii m-au somat, sper ca nu m-au parasit. E important sa nu scape de sub control  timpul liber si stresul pentru ca pierdem lucruri pe care nu le mai putem recupera. Tot raul inspre bine. Mi-am propus sa recuperez si avand in vedere ca reteta incercata azi am imprastiat-o pe aragaz, voi posta o reteta de prin arhive.

Ingrediente :
- o trupa de scoici, aici 250 g
- sos de rosii 300 g 
- paste 
- o lingura de ulei, usturoi, ardei iute si condimente



Incepem cu putin usturoi si ardei iute taiat marunt si prajit cu o lingura de ulei de masline.

 

 Scoicile le-am cumparat congelate cu putin suc propriu, s-au dezghetat si am pus cu putina zeama de-a lor ... aroma sarata de mare...


Le-am prajit putin in sucul acela, eventual le punem si un capac sa se patrunda. Apoi adaugam niste sos de rosii, noi am avut cu pulpa :) .


 Mai adaugam niste condimente dupa gust, putin oregano, sare daca nu ati scapat prea multa apa din scoici, boia si piper cu ii place mai picant. Pastele se fierb si sosul se adauga direct in farfurie peste paste.



Daca va plac scoicile, si aroma lor deosebita, merita sa incercati!    :)

joi, 26 aprilie 2012

ficatei de pui in jambon


Cam de multa vreme nu am postat. Cred ca are legatura cu schimbarea jobului , prea mult mol dauneaza la bucatarie si alimentatie. Am sa pun o reteta simpluta, nici nu am nu stiu ce ingrediente de pus, in fine. ficatei de pui in jambon.

avem nevoie de.... ficat de pui si felii lunguiete de jambon(sau kaizer), sos de rosii si usturoi. ceva condimente


Ficatul se condimenteaza dupa preferinte cu sare, piper si boia. se aseaza pe bucata de jambon si se ruleaza apoi se prinde cu o scobitoare


                                   
                                     
se fac mai multe :))



Se adauga cam 300 grame de sos de rosii cu usturoi si condimente


Se dau la cuptor si se lasa pana se prajesc frumos. Arata super si sunt delicioase!

                                                                                        

                                                                                          Merita sa incercati!

vineri, 3 februarie 2012

risotto cu pui si ciuperci

Sa nu ii ziceti pilaf, da? in pilaf nu puneti parmezan :P

Ingrediente:

voi aproxima cantitatile... eu am facut o portie grande dupa cum vedeti .

-250 g orez
-300 g piept pui
-100 g sunca/ muschi
-o ceapa, cateva bucati de usturoi
- cateva linguri de ulei de masline
-250 g supa de pui
-100 g unt
-300 g ciuperci( recomnadam proaspete)
-50 g parmezan
-sare, boia, piper, sofran
-patrunjel

"like Julia said, there is never enough butter" In loc de ulei am ales untul care da o savoare deosebita pt a praji ceapa si usturoiul





Apoi carnea o adaugam cu putin ulei de masline. Carnea va lasa si ea putin lichid in care se va praji. Adaugam si condimentele: sare, piper si boia, puuutiiiin sofran


Punem si ciupercile sa se prajeasca langa carne, apoi si sunca/muschiul si apoi adaugam orezul si supa de pui.


Mai testam de sarat si alte condimente daca mai dorim, adaugam putin patrunjel si la servire se adauga si parmezan deasupra care va da o savoare incredibila.
urmeaza si poza finala, in curand.

Merita sa incercati! Recomandam servirea alaturi de pui, pane, gratare sau ce preferinte aveti voi!

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

mancare de post :)

Chiar imi propusesem sa postez macar odata pe saptamana iar daca nu pe luna. Stiu ca de muult asteapta lumea o retea noua.Mai spre seara urmeaza un tort la categoria funny dar deocamdata este surprizaaa.
LA MULTI ANI CSONGOR!  azi e ziua lui, revenim cu detalii.

Daca a inceput postul, m-am gandit la ceva foarte simplu si rapid. Gustos: paste cu sos si soia.
Felicitari celor care incearca sa tina postul, venim si noi in ajutor. Nu uitati ca postul nu inseamna numai regim alimentar.
 ok. Ingrediente:
-300 g paste
-o ceapa mica
-50 g soia cubulete/granule
-putin ulei de masline
-sos de rosii( preferabil si bulion si sos cu bucati de rosii)
-ardei iute, condimente


Mod de preparare: Se fierb pastele cu putina sare; se fierbe soia cu un pic de vegeta si piper , se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei.



Se adauga putin ardei iute, chiar si din conserva, condimentele si soia care se prajeste cateva minute alaturi de ceapa. Daca este granule e ok, daca sunt cubulete le maruntim putin sa nu ramana prea mari.


Adaugam sosul de rosii, pasta bulion ce mai este, 2 frunze de dafin pt gust. Usturoi cui ii place si il poate manca iar vegeta, piper , boia dulce sau iute, fiecare dupa preferinte.


Se fierbe pana se omogenizeaza si scade putin, sa se incorporeze gustul si toate, iar apoi se serveste cu paste( de ce nu cu orez?) Daca va grabiti la serviciu cum ma grabeam eu, direct intr-o caserola si fuga fuguta!


 Merita sa incercati... mai ales daca va pierdeti ideile vegetale :P

marți, 3 mai 2011

cartofi frantuzesti

Hristos a inviat!
Din pacate nu am apucat sa scriem macar urari de sarbatori, ce sa mai zic de retete, am fost lovita de varicela, si abia acum in proces de vindecare cand sunt mult mai ok, am scapat in bucatarie si am timp liber.
Si acum prezentam o versiune proprie a cartofilor frantuzesti, cu ocazia faptului ca am avut o gramada de oua dupa sarbatori. Este incredibil de simpla si se face foarte repede.


Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- 400 g de smantana
- 500 g telemea dulce (cas dupa preferinta/posibilitati)
- 100 g unt
- 5-6 oua fierte 
- condimente: sare/vegeta ,piper (asortat), boia picanta, sofran

Mod de preparare:

Se pun cartofii intregi la fiert cu o lingurita rasa de sare, apoi se curata. Se unge tava cu putin unt, se taie cartofii si se condimenteaza. Condimentele ii vor da o aroma deosebita, putin picant si deosebit.


Se adauga ouale taiate, casul si putina smantana.

Apoi se mai pune un strat de cartofi, se condimenteaza din nou si apoi se mai pune un strat de branza si smantana. Puneti deasupra bucatele mici de unt, acestea se vor topi si vor da o deosebita aroma mancarii. ( nu recomandam margarina)

Se pune la cuptor aproximativ o jumatate de oua, pana face putina crusta deasupra si gata!

Se serveste cu putina smantana si recomandam o portie maare ca iese foarte bun si se mananca repede. Se poate servi ca si garnitura langa orice sortiment de carne.

MERITA SA INCERCATI!
am facut de 3 ori consecutiv :)


duminică, 3 aprilie 2011

humus

Dupa o pauza prea lunga, revenim in forta sper, cu niste retete de post, am primit o sumedenie de cereri, asa ca ne straduim.
Stiu ca sunt o sumedenie de retete de humus, eu am sa va prezint una care am inteles ca este din Israel.

Ingrediente:
- 200 grame de naut (doar la Selgros am gasit )
- 1 ceapa
- 2 catelusi de usturoi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 3-4 linguri de ulei
- zeama de lamaie
- sare, piper, vegeta, coriandru, oregano

Mod de preparare:

Se pune nautul la inmuiat in apa rece, vreo 12 ore.



Se fierbe nautul cu putina sare, dupa care se strecoara, important, sa pastrati apa in care fierbe deoarece aceasta se va adauga in compozitia finala.
Se taie ceapa, usturoiul, patrunjelul, si condimente( sare piper, zeama de lamaie, oregano, coriandru) si uleiul, ideea e ca acestea se pun si dupa gust si preferinte.  


Se toaca toata compozitia fie in masina de tocat, blender, sau ce aveti pe acasa, si in functie de consistenta pe care o doriti puteti adauga zeama in care s-a fiert nautul, mai mult sau mai putin ulei.


Merge foarte bine cu rosii sau cu castraveti, unsa pe painica. Mie imi pare rau ca am facut doar atata, ca s-a mancat destul de repede, asa ca va recomand o portie in catitatile duble pe care le-am recomandat!

Ca si sugestie de prezentare, funny - in ton cu blogul- va prezentam imaginea de mai jos!




Traditionalul... MERITA SA INCERCATI!